POLITIKA PRIVATNOSTI WEB STRANICE

POLITIKA KOLAČIĆA WEB STRANICE

KNJIGE ZNANJA

Kao Svjetskoj Bratskoj Zajednici Mevlana Vrhovnoj Fondaciji („Fondaciji“ ili „WBU“), najveći nam je prioritet da se vaši osobni podaci obrađuju i štite u potpunosti u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka br. 6698 i svim relevantnim sekundarnim propisima („Zakonodavstva Zakona o privatnosti“) kada posjetite našu službenu web stranicu https://www.knjigaznanja.net .

U okviru odgovornosti naše Fondacije za otkrivanje u skladu sa zakonodavstvom Zakona o privatnosti, željeli bismo u potpunosti informirati svoje posjetitelje stranice https://www.knjigaznanja.net putem ove Informativne Izjave o Zakonu o privatnosti web stranice KNJIGE ZNANJA („Izjava“).

Kako i u koju svrhu prikupljamo i obrađujemo vaše podatke?

Tijekom vašeg posjeta https://www.knjigaznanja.net vaši osobni podaci navedeni u nastavku, uključujući podatke o prometu, obrađuju se u elektroničkom i fizičkom obliku u pisanom obliku, automatski i neautomatski u vezi s, ograničenim i mjerljivim svrhama koje su također niže navedene, u skladu sa zakonodavstvom Zakona o privatnosti.

S kim se dijele vaši osobni podaci i u koju svrhu?

Također dijelimo vaše osobne podatke navedene u ovoj Izjavi s vanjskim pružateljima usluga (IT stručnjaci, pružatelji baza podataka, stručnjaci za izradu sigurnosnih kopija i oporavak itd.) U vezi sa, ograničeno na i mjerljivo s izvršenjem svrhe naše Udruge, kao i svrhe navedene ovdje, u skladu sa zakonodavstvom Zakona o privatnosti.

Treće strane s kojima dijelimo vaše podatke odgovorne su u skladu s našim ugovorom za obradu i zaštitu vaših osobnih podataka koji se odnose na, koji su ograničeni i mjerljivi u svrhu dijeljenja, osim ako zakonodavstvo Zakona o privatnosti ne nalaže drugačije, pod nadzorom WBU.

I na kraju, kako bismo ispunili svoje zakonske obaveze i odgovornosti, dijelimo vaše osobne podatke s vladinim i pravosudnim tijelima i uredima u skladu sa zakonodavstvom Zakonom o privatnosti.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i brisati kako želite. Možete izbrisati postojeće kolačiće na računalu i blokirati njihovo spremanje / učitavanje u većini internetskih preglednika.

Prenose li se vaši osobni podaci izvan države?

Naša Fondacija ne prenosi vaše osobne podatke prikupljene putem web stranice trećim stranama s prebivalištem u drugim zemljama.

Sigurnost, pohrana i brisanje vaših osobnih podataka

Naša Fondacija ima visoku svijest o osiguranju sigurnosti i privatnosti osobnih podataka. U tom smjeru WBU obrađuje osobne podatke posjetitelja web stranice navedene u ovoj Izjavi osiguravajući sigurnost predmetnih podataka prvenstveno u skladu sa zakonodavstvom Zakona o Privatnosti, i također i s Procedurom Zakona o privatnosti - Politikom pohrane i Politikom brisanja osobnih podataka naše Fondacije.

Vaši se osobni podaci pohranjuju i čuvaju unutar rokova potrebnih za obradu podataka navedenim u ovoj Izjavi, kao i unutar zakonskog roka navedenog u zakonskim propisima. Na kraju navedenog vremenskog razdoblja WBU briše, uklanja i anonimizira vaše osobne podatke u skladu s Politikom pohrane i Politikom brisanja osobnih podataka.

Naša Fondacija poduzima sve tehničke i upravljačke mjere potrebne prema zakonodavstvu Zakona o privatnosti kako bi se spriječio neovlašteni pristup ili pogrešna obrada, otkrivanje i nezakonita izmjena / brisanje vaših osobnih podataka, kao i da bi se osigurala njihova zaštita i sigurnost. U slučajevima koje zakonodavstvo Zakona o privatnosti smatra potrebnim, WBU će odmah obavijestiti vas i Odbor za Zaštitu osobnih podataka.

Vaše Pravo na Informacije

U okviru članka 11. Zakona o zaštiti osobnih podataka, obavještavamo vas da imate pravo prijaviti se našoj Udruzi i zatražiti sljedeće u vezi s vašim osobnim podacima (i) saznati jesu li ti podaci obrađeni, (ii) ako je tako, biti obaviješteni o tome i saznati svrhu takve obrade i usklađenost s tom svrhom, (iii) saznati za treće strane kojima su oni preneseni unutar / izvan zemlje, ispraviti podatke u slučaju nedovoljne / pogrešne obrade, (iv) brisanje / uklanjanje podataka u uvjetima utvrđenim u članku 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka, (v) obavještavanje trećih strana kojima su vaši podaci preneseni o vašim zahtjevima za brisanje / uklanjanje vaših osobnih podataka kao i za ispravak nedovoljne / pogrešne obrade vaših osobnih podataka koji će biti obrisani i uklonjeni u okviru članka 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka,, (vi) usprotiviti se bilo kojem negativnom zaključku koji bi bio protiv vas na temelju ekskluzivne analize vaših podataka s automatiziranim sustavom bez negativnog zaključka, (vii) obeštećenje za svoj gubitak u slučaju da se suočite s takvim gubitkom zbog nezakonite obrade vaših podataka. Takve zahtjeve možete predati našoj Udruzi u pisanom obliku prema postupcima navedenim u Zakonu o zaštiti osobnih podataka i sekundarnim propisima (zakonodavstvo o Zakonu o zaštiti osobnih podataka) putem e-maila na privacy@knjigaznanja.net .

Ova informativna izjava može se ažurirati u svrhu poštivanja Zakona o zaštiti osobnih podataka, zbog bilo kakve promjene u našim postupcima. Molimo vas da posjetite našu web stranicu za bilo kakva moguća ažuriranja.

Kolačića

Našu web stranicu možete posjetiti a da ne dajete bilo kakve osobne podatke. Web stranica koristi kolačiće za prikupljanje podataka o prometu na web mjestu.

Naša je svrha ovdje vam omogućiti lakši posjet našem web mjestu i razumjeti kako poboljšati funkcije web mjesta.

Kolačić je mala datoteka koja sadrži skup znakova koja se šalje na vaše računalo kada posjetite web stranicu. Kolačići imaju za cilj omogućiti korisnije iskustvo web stranice.

Kolačići omogućuju prezentaciju personaliziranih web stranica za prilagođenije i brže korisničko iskustvo. Kolačići ne mogu prikupljati nikakve podatke pohranjene na vašem računalu ili vašim datotekama, uključujući vaše osobne podatke.

Što je kolačić?

Kolačić je tekstualna datoteka male veličine koju web stranica koju posjetite sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj. Kolačići se pojačano koriste za omogućavanje učinkovitijeg funkcioniranja web stranice ili za pružanje podataka za web stranicu domaćina.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići učitani na vaše računalo ili podaci dobiveni putem njih koriste se za statističke analize i sigurnosne mjere. Kolačićoma se ne prikupljaju osobni podaci.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i brisati ako želite. Možete izbrisati postojeće kolačiće na svom računalu i blokirati njihovo spremanje/učitavanje u većini internetskih preglednika.

Kako možete upravljati kolačićima internetskog preglednika?

Većina internetskih preglednika omogućuje provođenje sljedećih radnji:

  • • Vidjeti sve pohranjene kolačiće i izbrisali sve one koje želite
  • • Blokiranje kolačića treće strane
  • • Blokiranje kolačića s određenih web mjesta
  • • Blokiraj sve kolačiće
  • • Brisanje svih kolačića kada isključite preglednik

U slučaju da odaberete izbrisati kolačiće, izbrisat će se vaše odabrane postavke na dotičnom web mjestu.

Također, ako želite blokirati kolačiće, mnoge web stranice, uključujući web stranicu Knjige Znanja, možda neće funkcionirati u potpunosti i ispravno.

Fondacija WBU